Vágólapra másolva!
Az MLSZ felszólította az NB I-es klubok vezetőit a válogatottal való együttműködésre, Markó Edina lett a női nemzeti csapat új szövetségi kapitánya, ad hoc bizottságot alakítottak az utánpótlásképzés megreformálására - többek között ezek a döntések születtek az MLSZ keddi elnökségi ülésén.

Ad hoc bizottságot állított fel az MLSZ az utánpótlásképzés hatékonyabbá tételére. Az utánpótlásképzés irányításának, és az utánpótlásválogatottak vezetésének átalakítására létrehozott bizottság feladata lesz javaslatot kidolgozni az MLSZ-sportigazgatóság szakmai munkájának hatékonyabbá tételére. A javaslatnak április végéig el kell készülnie.

Új sportigazgatót csak a bizottság javaslatainak ismeretében neveznek majd ki, addig a korosztályos csapatok irányítását is alapvetően a jelenleg a szövetség alkalmazásában álló szakemberek oldják majd meg - írja MLSZ.hu.

A válogatott felkészülésével kapcsolatban az MLSZ nyilatkozatot fogadott el. Ebben elismeri és megköszöni az OTP Bank Ligában szereplő klubok együttműködésre törekvő hozzáállását, és megerősíti Pintér Attila szövetségi kapitányt azon szándékéban, hogy folytassa a válogatott bő keretének rendszeres összetartását.

"Az elnökség ugyanakkor nem tartja a labdarúgás ügye szempontjából előremutatónak, hogy egyes alkalmakkor voltak csapatok, amelyek nem engedték el a behívott futballistáikat a válogatott összetartására. A szövetség vezetése felszólítja az NB I-es klubok vezetőit, hogy továbbra is járuljanak hozzá a magyar válogatott sikeres felkészüléséhez" - fogalmaz a határozat.

A hazai játékosokkal kiálló válogatott a tervek szerint a május 19-ei héten újabb hazai barátságos mérkőzést játszik - ennek érdekében az elnökség kezdeményezte az OTP Bank Liga 29. fordulójának és a Magyar Kupa döntőjének felcserélését a versenynaptárban.

Hérincsné Markó Edina az MLSZ női bizottságának előterjesztése alapján veszi át a kapitányi tisztséget, amely azután üresedett meg, hogy Vágó Attila januárban lemondott. Az 55-szörös válogatott Markó Edina korábban dolgozott másodedzőként a nemzeti csapat mellett, és ő irányította az U19-es együttest a 2005-ös, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.