Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb rangadóval, a Manchester City és a spanyol bajnoki címvédő Barcelona mérkőzésével kezdődik meg kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, a kieséses szakasz első köre. A meccset nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

A párharc keddi első összecsapását mindkét együttes jó formában várja: a manchesteri csapat szombaton az FA-kupában egyik legnagyobb riválisát, a Chelsea-t győzte le 2-0-ra, míg a katalánok a Rayo Vallecano elleni könnyed 6-0-s bajnoki sikerrel hangolódtak.

Az elmúlt években a City a BL-ben rendre leszerepelt - most először élte túl a csoportkört -, a Barcelona ugyanakkor a legutóbbi hat szezonban mindig legalább az elődöntőig jutott. Ez alapján a spanyolok tűnnek esélyesebbnek, ugyanakkor a manchesteri gárda Manuel Pellegrini vezetőedző irányításával az őszi csoportkörben bizonyította, ezúttal komolyan kell számolni vele. Csupán egyszer kapott ki, s akkor is csak a címvédő Bayern Münchentől, melyet aztán a decemberi utolsó fordulóban idegenben legyőzött.

A két trénernek jelen állás szerint az összeállításnál nem kell komoly hiányzóval számolnia. A Citynél a hétvégén ismét pályára léphetett Samir Nasri, míg a Barcelonában Neymar tért vissza szombaton hosszabb sérülés után a pályára.

A két csapat tétmérkőzésen még nem találkozott egymással, barátságos meccset viszont már hatszor is játszottak, az első három alkalommal a Barcelona győzött, viszont a legutóbbi hármat a City. Az angolok keretében négy spanyol játékos szerepel - Javi García, Jesús Navas, Álvaro Negredo és David Silva -, Yaya Touré pedig éppen a Barcelonától érkezett 2010-ben.

A City sportigazgatója is jól ismeri a Barcát, Txiki Begiristain hét évet töltött a klubnál, amellyel volt BEK - és UEFA-kupa-győztes, valamint négyszer nyert spanyol bajnokságot.

A Manchester City-Barcelona rangadóról akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.