Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nem újdonság, hogy a csapat felkészülés gyanánt összetartásokat rendez, és példának hozta fel Puskás Ferencéket.

Az új szövetségi kapitány új rendszert vezetett be a válogatottnál azzal, hogy összetartásra hívta össze a hazai csapatok játékosait. Pintér Puskás Ferencéket is példának hozta fel, mondván, az ő idejükben a legjobb játékosok sokszor elutaztak Dél-Amerikába, sokat játszottak és készültek együtt.

"Nekünk is rendkívül fontos, hogy nagyon jó legyen a csapatszellem a válogatottnál, még akkor is, ha a külföldön légióskodók kevesebbet lehetnek velünk. Ellenben ha ők már erős, összetartó közösségbe csöppennek bele, akkor az rengeteget segíthet, amikor a pályán küzdenek" - nyilatkozta Pintér a Nemzeti Sport Online-on neki címzett kérdésre, hozzátéve, ha valahol huszonhét éven keresztül elmaradt az eredmény, akkor új szisztémát kell felépíteni.

A kapitány világossá tette, hogy a válogatott szent és sérthetetlen minden játékos számára, és nem érzi úgy, hogy egy-egy hiba után bárkiről is le kéne mondani, így megvédte a sokat kritizált szombathelyi Guzmics, Devecseri duót. Pintér nem tart attól, hogy ha a csapat többnyire NB I-es játékosokkal áll fel, akkor az erő elfogy, mert "nem látok olyan magyar csapatot, amely bármelyik külföldi csapat ellen a hatvanadik percre elfárad".