Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hétfőn felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését. Mészöly Géza és Pisont István egyelőre maradhatott.

2013 végén a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége előtt részletesen beszámolt Nyilasi Tibor sportigazgató, Both József szakmai és képzési igazgató, valamint Róth Antal az U21-es válogatott szövetségi vezetőedzője.

A beszámolókat meghallgató elnökség úgy értékelt, hogy „bár az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen, vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt.”

Azt a szövetség is elismerte, hogy a jelenlegi versenyrendszerben roppant nehéz bejutni a korosztályos Európa-bajnokságok döntőibe, de – ahogy az Mlsz.hu fogalmazott - ez nem ment fel az alól senkit, hogy három év alatt egyetlen korosztálynak (U17, U19) sem sikerült az Eb-döntőbe jutás, sőt, tavaly a fiatalabb generáció tagjainál még a selejtező elitkörbe (azaz a legjobb 28-ba) kerülése is elmaradt. A Róth Antal vezette U21-es válogatott sem tudott eredményt felmutatni, az utóbbi három évben sikertelenség jellemezte a szakember munkáját

Emiatt az MLSZ úgy döntött, hogy egy korosztályt kivéve az utánpótlás-szakág teljes személyi állományát megújítja. A vezetés felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, Róth Antalt, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás-szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Kivételt az U19-es korosztályt több mint egy éve felkészítő edzőpáros jelentett, a csapatot változatlanul Mészöly Géza és Pisont István vezeti az Eb-döntőben. A felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség.

Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen, és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket.