Két klasszisát is eladta Mourinho

Juan Mata, Chelsea
(FILES) In a file picture taken on May 19, 2013 Chelsea's Spanish midfielder Juan Mata celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge in London . Chelsea manager Jose Mourinho wished midfielder Juan Mata well on January 24, 2014 ahead of his impending record transfer to Manchester United as rival Premier League managers slammed the timing of the move. AFP PHOTO / CARL COURT RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Rövid időn belül két klasszis középpályásától is megvált a Chelsea labdaúrógócsapata, Juan Mata és Michael Essien is elhagyta a londoni együttest.

A Chelsea és a Manchester United is a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, hogy Juan Mata a manchesterieknél folytatja pályafutását. A világbajnok spanyol középpályás az angol sajtó szerint 45 millió euróért válthat klubot, ha mindenben megegyezik a MU vezérkarával, de ez már csak formalitásnak tűnik, hiszen José Mourinho nem számít rá a Chelsea-nél, ő pedig játszani szeretne a vébé előtt.

A Manchester United korábban még soha nem adott ki ennyi pénzt egy játékosért, Dimitar Berbatov volt a klub rekordigazolása, a bolgár támadó 2008-ban 37 millió euróért érkezet az Old Traffordba.

Michael Essien is elhagyja a Chelsea-t, és a Milanba igazol. A 31 éves ghánai középpályás sokáig térdsérüléssel bajlódott, és bár korábban Mourinho egyik kedvenc játékosa volt, az utóbbi időben nem kapott sok lehetőséget a Chelsea-nél. Szombaton orvosi vizsgálaton vesz részt a piros-feketéknél, majd aláírja a 2015 nyaráig szóló szerződését. Néhány éve a világ egyik legjobb védekező középpályásának számított Essien, új csapatánál fele annyit, 3 millió eurót fog keresni, mint a Chelsea-nél.

"Örülök, hogy itt vagyok. Minden tőlem telhetőt megteszek a Milanért, remélem, azonnal játszhatok. Szeretném megköszöni Roman Abramovics elnönek, a csapatnak és a Mourinhónak, hogy megengedték, hogy a Milan mezét viselhessem. Nem beszéltem még Muntarival, remélem hamarosan találkozunk" - utalt Essien arra, hogy válogatottbeli csapattársával játszhat együtt a Milanban.