Vágólapra másolva!
A Watford nagyon közel állt ahhoz, hogy megtörje a Manchester City november 10-e óta tartó veretlenségi sorozatát, de Manuel Pellegrini csapata Sergio Agüero mesterhármasával végül továbbjutott az FA-kupa negyedik fordulójában.

A másodosztályú csapat masszív védelemmel, 5-2-3-as felállással kezdett a City otthonában, és az első félórában a bekkelés mellett két gólra is futotta az erejéből, Forestieri és Deeney is bevette a Hartot helyettesítő Pantilimon kapuját.

A City a második félidőben tért csak magához, a 60. percben Agüero szépített, amikor bekotorta a kapusról kipattanó labdát, majd a 79. percben nagy góllal egyenlített. Ekkor úgy tűnt, újrajátszás dönthet a párharcban, de a City a hajrában eldöntötte a meccset, amihez az is kellett, hogy Kolarov 27 méteres lövését nagyon ügyetlenül engedje be Bond kapus, majd a hosszabbításban Agüero fejesgóllal tette teljessé a mesterhármasát.

A City is továbbra is négy fronton - Premier League, BL, Ligakupa, FA-kupa - van versenyben, és az idényben már 110 gólnál jár.

A Liverpool jóval simább meccsen jutott tovább, Moses és Sturridge góljaival 2-0-ra győzött a másodosztályú Bournemouth vendégeként. Bogdán Ádám csapata, a Bolton a PL-ben utolsó Cardiff-fal találkozott, és a walesiek, ha szűken is, de nyertek 1-0-ra. A magyar válogatott kapus kispados volt.

FA-kupa, 4. forduló, az élvonalibeli csapatok eredményei:
AFC Bournemouth (II. osztályú) - FC Liverpool 0-2
Bolton Wanderers (II.) - Cardiff City 0-1
Birmingham City (II.) - Swansea City 1-2
Manchester City - Watford (II.) 4-2
Southampton - Yeovil Town (II.) 2-0
Sunderland - Kidderminster Harriers (V.) 1-0
Southend United (IV.) - Hull City 0-2
Wigan Athletic (II.) - Crystal Palace 2-1
Stevenage (III.) - Everton 0-4

vasárnap játsszák:
Sheffield United (III.) - Fulham 14.00
Chelsea - Stoke City 16.30