Vágólapra másolva!
A lemondása óta először nyilatkozott Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a játékosok nem szolgáltak rá azokra a kritikákra, amelyeket a 8-1-es hollandiai vereség után kaptak.

Egervári azt mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában, a románok (0-3) és a hollandok (1-8) elleni vereség után olyan súlyos kritikát kapott a csapat, amelyre nem szolgált rá.

"Az ezt megelőző négy és fél évben több örömöt okoztak a játékosok az embereknek, mint amennyi keserűséget, gondolok itt az U20-as világbajnokságra, vagy a svédek és a törökök legyőzésére. Több tiszteletet és megértést érdemeltek volna a játékosok" - mondta a hollandiai vereség után lemondó edző, aki szerint a magyar futballban nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek feltűntették.

Egervári úgy látja, a Csányi Sándor-féle elnökség jó pályára állította a magyar focit, és az, hogy a 2016-os Eb-selejtezőkön a második kalapba került a válogatott, az nemzetközileg is elismert előrelépésnek számít. A jelenleg munka nélkül szakember azt is sikernek könyvelte el, hogy azokat a fiatalokat - Koman, Korcsmár, Németh Krisztián -, akik az U20-as vébén bronzérmet szereztek, "sikerült beépíteni a válogatottba és felkészíteni őket a nemzetközi szintre".

Egervári kitért a hollandiai vereségre, ahol tizenkilencre kellett lapot húzniuk, mert csak a győzelem jelentette volna a továbbjutást a csoportból, de hozzátette, hogy alulversenyeztetett játékosokat kellett szerepeltetnie, akik alig játszottak a klubcsapataikban. Szerinte hasznos lenne a válogatott szempontjából, ha a külföldön kevés szerephez jutó légiósokat hazahoznák az NB I-be, példaként említette az Uralban játszó Komant és a Middlesbrough-nál lévő Varga Józsefet.

Egervári örült annak, hogy Pintér Attila személyében magyar kapitány lett az utódja, Pintérrel ugyan nem beszélt még a kinevezése óta, de SMS-ben gratulált neki. A saját jövőjével kapcsolatban annyit mondott, "még nem akasztottam szögre a sípomat, érzem még magamban az erőm egy komoly szakmai kihívásra".