Vágólapra másolva!
Nem született gól a spanyol labdarúgó-bajnokságot azonos pontszámmal vezető FC Barcelona és Atlético Madrid szombati összecsapásán, így a 19. forduló, azaz fél táv után a katalánok jobb gólkülönbségükkel elsők a tabellán. A Real Madrid vasárnap három pontra megközelítheti két riválisát, amennyiben idegenben legyőzi az Espanyolt.

Primera División, 19. forduló:
Atlético Madrid - FC Barcelona 0-0
Madrid, Vicente Calderón Stadion
v.: Antonio Mateu
Atlético: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago, Gabi, Arda Turan – Diego Costa, David Villa (Raúl Garcia, 77.)
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta (Messi, 46.) – A. Sánchez (Neymar, 67.), Fabregas, Pedro (Sergi Roberto, 82.)
sárga lap: Gabi (44.), Godín (47.), illetve Mascherano (72.), Alves (83.), Piqué (83.)

Percről percre

Az Atlético-Barca rangadó tétje az őszi elsőség volt, a forduló előtt a címvédő jobb gólkülönbséggel állt a vendéglátó madridiak előtt. A Barca edzője óvatosságból a nemrég még sérült Messit és Neymart is kihagyta a kezdőből.

A fanatikus szurkolóik által buzdított hazaiak sokkal lendületesebben kezdték a meccset, az első negyed órában alig volt az ő térfelükön a labda. A góllövőlistán a 20 gólos Ronaldo mögött 19 góllal második Diego Costa kétszer is veszélyeztetett, de a Barca-védők mindig a legjobbkor értek oda. Az első fél óra után lassan átvette az irányítást a Barca, Pedro erőteljes fejese és Piqué 30 méteres lövése egyaránt gólveszélyes volt. A félidő végén Gabi keményen odarúgott Iniestának, amiért sárgát kapott, és hasonlóan tüzes hangulatban folytatódott a második játékrész (Godín a fordulás után rögtön besárgult).

Az első 45 percben a labda a játékidő 61 százalékában a Barcánál volt, de ez nem meglepő. Hiszen, míg a Barcelona szereti birtokolni a labdát, és az egész ligában a legmagasabb, 66,4%-os arányban magánál is tartja, addig az Atlético csak tizedik ezen a listán, 48,6%-kal.

A második félidő elejétől Messi, a 67. perctől már Neymar is a pályán volt, de ezúttal ők sem tudtak mit kezdeni a szervezetten védekező madridiakkal.

Nagy volt a küzdelem, a kapuk azonban sokáig nem is kerültek veszélybe, mígnem a 79. percben Turan félfordulatból, látványosan lőtt 14 méterről kapura, ám Valdés megfogta a labdát. Két perccel később Messi majdnem eldöntötte, amikor egy szóló után a balösszekötő helyéről szépen lőtt a bal alsó felé, de Courtois nagyot védett.

Aztán cserékkel és sárgákkal véget is ért a meccs, amely végeredményének a Real örülhet a legjobban. Ha vasárnap legyőzi idegenben az Espanyolt, már csak három pontra lesz a Barca, Atlético kettőstől.

További eredmények:
Celta Vigo - Valencia 2-1 (0-1)
gól: Charles (50., 78.), illetve Dani Parejo (23.)

Athletic Bilbao - Almería 6-1 (3-1)
gól: Rico (6.), Herrera (11.), Laporte (30.), Aduriz (52.), Ibai (68., 87. - utóbbi 11-es), illetve Héder Barbosa (34.)

pénteken játszották:
Granada - Valladolid 4-0 (2-0)

vasárnap:
Getafe - Vallecano 12.00
Real Betis - Osasuna 17.00
Espanyol - Real Madrid 19.00
Levante - Málaga 21.00

hétfő:
Villarreal - Real Sociedad 22.00

* * *

Serie A, 19. forduló:
Bologna - Lazio 0-0
Livorno - Parma 0-3 (0-1)