Vágólapra másolva!
Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője kemény munkát ígér, de azt még nem tudja, hogy lesznek-e érkezők, noha a védekezésen szerinte egyértelműen javítani kell.

"Boldog új évet minden megjelentnek és a családjuknak is" - kezdte profi módon a bemutatkozó sajtótájékoztatóját Thomas Doll, a Ferencváros új vezetőedzője, akinek 2015 júniusáig szól a szerződése.

"Kisfiúként már voltam Magyarországon, a szüleimmel sokat jártam a Balatonra, játékosként többször szerepeltem magyar csapatok ellen. A tárgyalások után decemberben nagyon jó benyomásokkal tértem haza Németországba, az elmúlt két napban pedig ezek a benyomások még jobban megerősítést nyertek, amikor megismerkedtem a játékosokkal és a stábbal, akikkel együtt fogok dolgozni.”

Thomas Doll Forrás: AFP/Clemens Bilan

Ralf Zumdick másodedzőt hozta magával a német szakember, de az eddigi stábból mindenki marad a Fradinál, így Máté Csaba eddigi másodedző és Bali Péter erőnléti edző is.

Ami a keretet illeti, Gersonnal felbontotta a klub a szerződését, Leonardo pedig magánjellegű okok miatt egyelőre nem érkezett meg a csapathoz, az ő menedzserével még tárgyalnak.

„Nem egy olyan edző vagyok, aki belép, és új játékosokat követel, először egy átfogó képet szeretnék kapni a focistákról. A védelem területén Akeem Adams egy fájó veszteség, akárcsak Gerson távozása, Besic és Mateos révén pedig csak két belső védőnk van, elképzelhető, hogy itt kell majd erősíteni. Ugyanakkor meg kell várni, hogy felépüljenek a sérültek, megnézem a fiatal játékosokat, akik részt vesznek az edzésen, utána döntünk arról, hogy lesznek-e változások a keretben” – fogalmazott Doll, aki szerint a bajnokságban bekapott 26 gól nagyon sok, ezen változtatni kell, és bár ő is a támadó focit szereti, de fontos, hogy stabil védekezésből induljon meg a csapat.

A német szakember hozzátette, hogy szereti a kihívásokat, és szereti, ha nyomás alatt kell teljesíteni. „Éppen ezért sokat fogok követelni a játékosoktól és a környezetemtől is, de ha el szeretnénk érni valamit, ahhoz keményen kell dolgozni. Nem lenne jó, ha barátjuk lennék a játékosoknak, bizonyos távolságot fogok tartani. Nem kell mindenkinek szeretnie, az a fontos, hogy tiszteljenek.”

Doll elsősorban nem a bajnoki címet tűzte ki célul a jelenleg ötödik helyen álló Ferencvárosnál, hanem a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását.