Vágólapra másolva!
Bár a román-magyar vb-selejtező előtt többször is összecsaptak szurkolók a helyi rendőrséggel, végül komolyabb sérülés nem történt.

Mircea Olaru, a román csendőrség országos parancsnoka szombaton közölte: 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból a pénteki vb-selejtező előtt történtek miatt. Tizenkilenc esetben szabtak ki bírságot összesen 7300 lej (csaknem 500 ezer forint) értékben. A román hatóságok hatvan szurkolót állítottak elő, az egyik hazai drukkernél drogfogyasztást is megállapítottak.

Victor Ponta miniszterelnök közleményben gratulált a román rendőrségnek és csendőrségnek, amiért "példamutató módon" biztosították a közrendet a mérkőzés idején.

"A rendvédelmi szervek határozottan, mégis civilizált magatartással léptek fel a botrányt kereső szurkolók provokációival szemben, és bebizonyították, hogy Románia igazi európai ország" - fogalmazott a kormányfő.

Egyetlen magyar szurkolót sem ért súlyosabb egészségkárosodás: a verekedések nyomán a sürgősségre bevitt magyar állampolgárok sérüléseit ellátták és már elhagyták a kórházat. A meccset 3-0-ra Románia nyerte.