Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság idei szezonjának befejezése után dönt a jövőjéről José Mourinho, a címvédő Real Madrid portugál vezetőedzője, akivel kapcsolatban olyan hírek láttak napvilágot, hogy visszaigazol korábbi klubjához, az angol Chelsea-hez.

A szakvezetőt - akinek jelenlegi szerződése 2016 júniusáig szól - három évvel ezelőtt azért szerződtette Florentino Pérez, a Real elnöke, hogy 2002 után ismét Bajnokok Ligája-diadalra vezesse a csapatot. A BL-t korábban két csapattal (FC Porto, Internazionale) is megnyerő Mourinho azonban sorozatban háromszor csak az elődöntőig jutott a Madriddal, amely legutóbb kedden, a Borussia Dortmunddal szemben kényszerült búcsúra.

"A rekordpontszámmal megnyert bajnoki cím az enyém, önök, újságírók ezt el akarják törölni, de nem tudják" - nyilatkozta az 50 éves edző, akinek többször volt már konfliktusa a spanyol médiával. "Húsz év után ismét Király-kupát nyertünk, és ezt sem fogják tudni kitörölni a Real történetéből."

Forrás: Andrew Yates

A Valladolid elleni szombati bajnoki meccs előtt rendezett sajtótájékoztatón a portugál szakember hozzátette, a Madrid 21 év alatt 18 különböző edzővel összesen ötször jutott BL-elődöntőbe, az ő irányításával azonban ez az elmúlt három év alatt három alkalommal sikerült.

Mourinho ugyanakkor bevallotta, nem elégedett azzal, hogy a döntőbe egyszer sem sikerült bekerülniük, azonban úgy érzi, ezeket az eredményeket nehéz lesz egy másik trénernek megismételnie.

"Ez Mourinho szégyenteljes mérlege: három év és három elődöntő" - fogalmazott a szakvezető. "Számomra óriási büszkeség, hogy én irányíthattam azt a Real Madridot, amely megtörte a Barcelona egyeduralkodását Spanyolországban."

A keddi elbukott BL-elődöntő után Mourinho azt mondta, a következő szezonban talán már nem ő vezeti majd a Realt, s hozzátette, olyan csapatnál akar dolgozni, ahol szeretik: "Sok klubnál, különösen egynél nagyon szeretnek. Spanyolországban ez másképp van, sokan utálnak, néhányan az újságírók közül is."

Mourinho mindezek után pénteken kijelentette, még öt mérkőzés, illetve a kupadöntő hátra van a Primera División mostani idényéből, a jövőjével kapcsolatban pedig csak ezek után ül le tárgyalni Pérez elnökkel. Hozzátette, eddigi pályafutása során minden korábbi klubjától harag és ellenségeskedés nélkül köszönt el, és ha valaha búcsút int a Realnak, ez akkor sem lesz másképp.