Vágólapra másolva!
A Milan és a Barcelona edzője is elfelejtené a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerda esti első meccsét, amelyen az olaszok meglepetésre 2-0-ra nyertek. A katalánok megbízott szakvezetője, Jordi Roura a göröngyös talajra és a bíróra fogta a vereséget.

"Egy nagyon fontos meccset nyertünk meg, én hittem a győzelemben, de nagyon kevesen voltak vele még így" - kezdte az értékelést Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

"A csapatomból mindenki nagyszerű munkát végzett. A meccs kulcsa az volt, hogy nem engedtük a 16-osun közelébe a Barcelonát, így lövőhelyzetbe sem tudtak kerülni. Tudtuk, hogy a Barca többet fogja birtokolni a labdát, de sikerült nyugodtnak maradnunk, amikor ide-oda passzolgattak. Azt is tudtuk, hogy ki kell használni a kevés helyzetünket, de így is legalább öt-hat szituációban elrontottuk az utolsó passzokat. Az első gólnál szerencsénk volt, de ez is kell a fociban. Megérdemelte a győzelmet a csapat, a klub és az elnökünk is" - nyilatkozta Allegri.

Forrás: AFP
Allegri elégedetten dőlhetett hátra AFP

A Milan edzője hozzátette, hogy remek eredményt értek el, de ezzel még messze nem jutottak tovább. "Nem egy másik Barcelonával fogunk találkozni a Nou Campban, ők ugyanis mindenhol ugyanazt a játékot játsszák. El kell felejtenünk a mai meccset, és lőnünk kell egy gólt Barcelonában is" - utalt Allegri arra, hogy ez esetben már négy gólt kellene rúgnia a Barcának a továbbjutáshoz.

Jordi Roura, a katalánok megbízott edzője meglehetősen frusztráltan nyilatkozott a meccs után, szerinte csupán két helyzete volt a Milannak, és ebből lőtt két gólt.

Forrás: AFP
Roura a bírót és a talajt okolja AFP


"Nem reális az eredmény, a Milan szinte csak védekezett, de szinte helyzete sem volt. A pálya sem volt a legjobb, göröngyös volt, de tudtuk, hogy ez vár ránk. A játékvezetővel nem szabad foglalkozni, mindenki tévedhet" - utalt Roura arra, hogy elsőre úgy tűnt, hogy a Milan vezető góljánál Zapata kezéről pattant a labda Boateng elé, ám egy kikockázott videó bizonyítja, hogy a védő fejét érte a labda, tehát szabályos volt a gól.

"Nem lesz egyszerű a visszavágó, de el kell felejtenünk az első meccset, és tovább kell lépnünk" - tette hozzá Roura.

A Barcelona középpályás, Andrés Iniesta rövidre fogta: "Borzasztó ez az eredmény. Ha nem mutatsz semmit egy meccsen, akkor ez történik."

Forrás: AFP
Iniesta (jobbra) önkritikus volt csapatával AFP

A jobbhátvéd Dani Alves sem volt elégedett a Barca játékával. "A Bajnokok Ligájában semmit nem adnak ingyen, ebben a sorozatban sokkal jobban meg kell küzdened egy-egy eredményért. Az első gólnál teljesen tiszta kezezés volt, de a játékvezető sajnos nem látta" - mondta Alves, de utólag kiderült, hogy a bírónak volt igaza, nem a brazil bekknek.

Forrás: AFP
Két ghánai, Muntari és Boateng nyerte meg a meccset a Milannak AFP

Sulley Muntari lőtte a Milan második gólját, ez őt is meglepte. "A meccs előtt mondtam a feleségemnek, hogy még soha nem rúgtam gólt a Bajnokok Ligájában, erre tessék. Magamat is megleptem vele. Mindent úgy csináltunk, ahogy az edzőnk kérte, és ez bejött. A Barcelona a világ legjobb csapata, fantasztikus játékosokkal, nagyon nehéz meccs vár ránk a visszavágón."