Vágólapra másolva!
Elégedetlen vesztes, szomorú győztes és boldog legyőzött is van a BL legerősebb csoportjának szerdai zárófordulója után.

A Napoli ugyan 2-0-ra legyőzte az Arsenalt, ám kiesett, mivel a másik meccsen a Dortmund egy 87. percben szerzett góllal nyert Marseille-ben. A Dortmund, az Arsenal és a Napoli egyaránt 12 pontot gyűjtött, az egymás elleni eredmények alapján az olaszok estek ki.

Jürgen Klopp, a Dortmund edzője a győzelem és a továbbjutás ellenére is elégedetlenkedett, főleg Lewandowski és Reus kihagyott helyzetei miatt.

"Elhangzott egy-két kemény szó a szünetben, de csak motiválni akartam a csapatot" - fogalmazott a tavalyi BL-döntős edzője. "Sokat hibáztunk, rengeteg lehetőséget elpazaroltunk."

"Megérdemelték a sikert a szurkolóink, ahogy a csapat is" - tette hozzá a győztes gólt jegyző Grosskreutz. "Most megengedhetünk magunknak egy-két sört."

A BVB kései gólja sokkolta a Napolit, amely így hiába szerepelt remekül a csoportban, és hiába gyűrte le az Arsenalt a zárónapon. Gonzalo Higuaín sírt, érthetően, elvégre - ahogy Federico Fernandez fogalmazott - "abban az illúzióban fociztunk, hogy továbbjutunk, aztán a legvégén betalált a Dortmund."

Arsene Wenger ugyanakkor ritkán örülhet úgy egy kétgólos vereségnek, mint most: "Az első félidőben időnként nem volt világos, hogy támadjunk vagy védekezzünk. Fordulás után, mikor hátrányba kerültünk, és tíz emberre fogyatkoztunk, támadtak kétségeim, de egész a legvégéig tartottuk az egygólos hátrányt."

Wengerre ráijesztett a Napoli Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A Nápolynak hárommal kellett volna nyernie, hogy kiüsse az Arsenalt, így José Callejón 93. perces találata már semmit sem ért.

Wenger csak azt sajnálja, hogy csoportmásodikként nehéz sorsolás vár a csapatára, ám reménykedik, mivel "az elmúlt négy vagy öt évben nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, így most talán szerencsésebbek leszünk."

Az Arsenal zsinórban tizennegyedszer jutott túl a csoportfázison, a francia edző pedig szerencsés számnak tartja ezt. A nyolcaddöntők párosítását hétfőn sorsolják Nyonban.