Vágólapra másolva!
Urbán Flórián szerint a magyar futballválogatotthoz nem topedző, hanem hajcsár kell, éppen ezért örül annak, hogy Pintér Attila lett a szövetségi kapitány.

"Az aranyos bácsik kora leáldozott már, fiatalember kell, aki azt a bizonyost is ki tudja verni a játékosokból. A válogatotthoz nem pszichológus kell, nem is hittérítő, hanem hajcsár. A mimózalelkűek takarodjanak a válogatottól. Az, hogy egy topedzőt idehozunk, aki elkezd okoskodni, és azt mondja a magyar játékosoknak, hogy fáradj arrébb, és légy szíves, tolódj egy kicsit, erre nincs idő. A magyar játékosnál nincs légy szíves. Takarodjál oda, mert levágom a fejed. Így kell beszélni velük, legalábbis így gondolom. Pintér Attila erre maximálisan alkalmas, lehet, hogy a személye megosztó a közvéleményenk, de én üdvözlöm a döntést" - nyilatkozta a korábbi válogatott védő, Urbán Flórián a HírTV Stopper című műsorában a meglepő szövetségi kapitányválasztással kapcsolatban.

Urbánnal egyetértett a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre is, aki azt mondta, most talán az a vehemencia és karakter kellett, aki nyomást gyakorol minden egyes játékosra. „Nagyon boldog vagyok, hogy Pintér Attilára esett a választás, hiszen játékosként és edzőként is bizonyította rátermettségét. Az én értékítéletem szerint ő topedző, hatalmas küzdeni tudás jellemezte játékosként, edzőként pedig kétszeres bajnok, valamint, kupagyőztes, mi kell még? Elég kemény, határozott egyéniség, ami egy plusztöltet is lehet” – mondta Gellei.

A játékosok közül Vanczák Vilmos szólalt meg a műsorban, aki örült annak, hogy magyar edző lett a kapitány. „A magyar edzők általában semmivel sem rosszabbak, mint a külföldiek. Pintér Attiláról elsőként a fanatizmus jutott eszembe, és az, hogy taktikailag mindig nagyon jól felkészítette a csapatait” – méltatta főnökét a védő, aki szerint lehetnek konfliktusok Pintér és a játékosok között, de nem hiszi, hogy ne tudnák majd a problémákat megbeszélni.