Vágólapra másolva!
Uli Hoeness, a Bayern München elnöke nehezményezi, hogy a FIFA megváltoztatta az Aranylabda-szavazás határidejét.

Eredetileg november 15-ig lehetett szavazni az Aranylabda 23 jelöltjére, de a nemzetközi szövetség később két héttel meghosszabbította a határidőt, azzal indokolva, hogy keveselte a november 15-ig beérkezett szavazatokat.

Hoeness szerint a változtatás legnagyobb vesztese Franck Ribéry lehet, akit sokan favoritnak tartottak, mivel vezére volt a bajnokságot, Bajnokok Ligáját és német kupát nyerő Bayernnek.

A Bayern-elnöke szerint ha nem tolják ki a határidőt, akkor Ribéry simán győzhetett volna, a vb-pótselejtezőkön azonban Cristiano Ronaldo a portugál válogatottat két meccsen szerzett négy góljával kijuttatta a vébére, így úgy érzi, leginkább a Real sztárjának jött kapóra a meghosszabbított szavazás.

"Meg fogunk vizsgálni minden egyes szavazatot, amely november 15-ig érkezett be, és azokat is, amelyek a határidő meghosszabbítása után. Ha ennek meglesz az eredménye, akkor majd feltehejtük a kérdést, hogy vajon miért tolták ki a határidőt. Nagyon zavar, hogy hirtelen megváltoztatták az időpontot, és a mai napig nem tudom pontosan az okát. Hiszek benne, hogy ez egy demokratikus szavazás, és nincs semmi gyanús abban, hogy két héttel tovább lehetett voksolni" - értetlenkedett Hoeness.

A FIFA-Aranylabda győzteséről a válogatottak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai és a France Football című szaklap által felkért szakújságírók döntenek. A háromfősre szűkített listát december 9-én hozták nyilvánosságra, és ezen Ronaldo és Ribéry mellett a legutóbbi négy szavazás győztese, Lionel Messi szerepel. A díjat január 13-án, Zürichben adják át.