Vágólapra másolva!
A Fiorentina félgőzzel is könnyedén nyert a Bologna ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A Juventus simán verte az újonc Sassuolót, míg a Napoli 4-2-re verte a rangadón az Intert.  

36 másodperc telt el a firenzei meccsből, amikor Cristaldo lövésével a Bologna veszélyeztetett, de a vendégcsapat ezzel el is lőtte a puskaporát.

A Fiorentinának jó tíz perc kellett mire elérte az üzemi hőmérsékletet, de aztán az első helyzetéből gólt szerzett, Ilicic csinált két cselt, majd a 16-osra betörve a bal sarokba gurított. Negyedóra múlva jött a második gól, Rossi passza után Borja Valero elegánsan csavart a bal alsóba.

A Fiorentina innentől visszavett, de a második félidőben így is tudta növelni az előnyét, a góllövőlistát vezető Rossi szépen emelte át Curcit, a Bologna kapusát. Ezzel el is dőlt minden, a maradék játékidő legizgalmasabb eseménye az volt, hogy a Bologna játékosát, Natalit lekönyökölték, és csúnyán összevérezte a mezét.

A Lazio-drukkerek számára a római derbi mellett a Livorno elleni meccs az év meccse, mivel a szélsőjobbos beállítottságű Lazio-ultrák ellenségként tekintenek a szélsőbalos livornóiakra. A Lazio október 27-e óta nem nyert bajnokit, most azonban ott volt a csapatban a vállsérülése miatt egy hónapos kihagyásából visszatérő Klose, aki 26 perc alatt lerendezte a meccset: előbb egy beadásra érkezett jól, majd egy kipattanót értékesített, és ezzel könnyen lehet, hogy megmentette edzője, Vladimir Petkovic állását.

Meglepően jól szerepel a Torino, amely Udinéből hozta el a három pontot. Ez azért is komoly fegyvertény, mert a Friuliban utoljára 2002-ben szerzett pontot a Toro, győzni pedig legutóbb 1984-ben tudott. Hiána tért vissza az Udinesébe a gólokra garanciát jelentő Di Natale, ezúttal ő sem tudott segíteni, a Torino pedig két kontrából eldöntötte a meccset.

A Sampdoria folytatja remek sorozatát, mióta Sinisa Mihajlovic lett az edző, a genovai csapat a Chievónál tudott győzni, a városi rivális Genoa viszont a 94. percben bukott el két pontot az Atalanta ellen.

Az olasz bajnokságban továbbra is menetel a Bajnokok Ligájából kiesett Juventus: a címvédő és éllovas torinóiak 4-0-ra múlták felül az újonc Sassuolót. A forduló utolsó mérkőzésén a Napoli úgy verte 4-2-re az Intert, hogy a hajrában Pandev még büntetőt is hibázott.

Serie A, 16. forduló:
Chievo - Sampdoria 0-1 (0-1)
gól: Éder (16.)

Fiorentina - Bologna 3-0 (2-0)
gól: Ilicic (13.), Borja Valero (29.), G. Rossi (64.)

Genoa - Atalanta 1-1 (0-0)
gól: Bertolacci (72.), illetve De Luca (94.)

Lazio - Livorno 2-0 (2-0)
gól: Klose (19., 26.)

Parma - Cagliari 0-0

Udinese - Torino 0-2 (0-0)
gól: Farnerud (47.), Immobile (75.)

Juventus - Sassuolo 4-0 (3-0)
gól:
Tévez (15., 45., 68.), Peluso (28.)

Napoli - Inter 4-2 (3-1)
gól:
Higuaín (9.), Mertens (39.), Dzemaili (41.), José Callejón (81.), illetve Cambiasso (35.), Nagatomo (45.)
piros lap: R. Álvarez (71., Inter)