Vágólapra másolva!
A Chelsea-t irányító José Mourinho edzői pályafutása során először zárhat olyan szezont, amiben nem nyer semmit a klubjával.

A portugál a Skysports.com-nak nyilatkozva elismerte, megtörténhet, hogy ezúttal semmit sem nyernek meg a Chelsea-vel. "Az én filozófiámmal és a klubéval sem egyeztethető össze, de lehetséges. Nagyon erős csapatokkal kell versenyeznünk a BL-ben és a bajnokságban is."

Mourinho korábban a Portóval, a Chelsea-nél töltött első időszakában, az Inter kispadján, majd a Reallal is minden évben nyert valamit. "A Realnál töltött előző idény volt a legrosszabb az életemben. Csupán a spanyol szuperkupát nyertük meg, de legalább nyertünk valamit."

A Sky emlékeztet arra, hogy a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics eddig minden edzőt kirúgott, aki nem nyert címet egy adott idényben a csapattal. De olyan tréner is repült már, aki megnyert egy sorozatot.

Mourinho azt sejtette, tisztában van az orosz milliárdos követelményeivel. "Mondhatnánk azt, hogy szükségünk van négy-öt-hat évre. De ez nem én lennék, és nem is a Chealsea, akarunk építkezni, de közben az eredményekre is hajtunk."

Mourinho szerint vannak edzők, akik könnyű munkákat vállalnak. "Én viszont bevállaltam a nehezet, és élvezem is. Pár rossz eredmény miatt nem fogunk visszakozni, ha veszítünk, akkor is tartjuk az eddigi irányt, mert tudjuk, hogy hová akarunk eljutni."