Vágólapra másolva!
Ricardo Monizt nem engedik be a Városmajori Szívklinikára korábbi játékosához, Akeem Adamshez.

"Talán az a legpontosabb megfogalmazás, hogy Ricardo Moniz elég vehemensen viselkedik" - idézte a Blikk dr. Szelid Zsoltot, a hátvédet infarktusa után kezelő intézet orvosát, aki egyben az FTC orvosa is. "Nyilvánvalóan érthető, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. A további félreértéseket elkerülendő döntött úgy az intézet vezetősége, hogy a tréner inkább ne menjen be az intenzív osztályra."

A Fraditól vasárnap menesztett edző korábban azt mondta, Adams gyógyszeres kezeléssel elkerülhette volna a lába amputációját. Szerinte egy terheléses vizsgálat elvégzése kiderítette volna a problémát, de erre nem került sor.

A vádakra az FTC orvosai közleményben válaszoltak, ebből kiderült, nem javasolták Adams leigazolását, és terheléses vizsgálatokat javasoltak neki, ám ezeket Moniz felülbírálta.

A 22 éves trinidadi focista a nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott, azóta kórházban kezelik, jelenleg is műszív tartja életben.