Vágólapra másolva!

Miriutának kell visszavezetni a Kolozsvárt Európába

A korábbi a magyar válogatott Miriuta László veszi át a CFR Cluj irányítását.

A bajnokságban gyengélkedő Kolozsvár három nappal karácsony előtt menesztette a Petre Grigorast.

A CFR a hetedik helyen áll a román ligában, Miriuta feladata az lesz, hogy legalább a nemzetközi szereplést jelentő negyedik helyet elcsípje leendő csapatával.

Miriuta június óta a szintén a román élvonalban szereplő Piatra Neamt edzője. Élete első felnőtt csapatával meglepően jól teljesített, majd az utóbbi hetekben visszaesett, az együttes jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

A korábban többször is BL-szereplő CFR tulajdonosa, Pászkány Árpád úgy fogalmazott, a mostani helyzetben ambiciózus, fiatal edző kell a Kolozsvárnak, ezért került Miriuta a célkeresztbe.

Miriuta a szülővárosában, Nagybányán kezdte pályafutását, 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Onnan került 1992-ben Magyarországra, a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 1998-tól Németországban folytatta pályafutását a Cottbusban, majd a Duisburgban focizott, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezte a magyar állampolgárságot, a válogatottban kilenc mérkőzésen lépett pályára. Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második számú együttesénél kezdte 2011-ben.