Vágólapra másolva!
Ahogy öt hete a Pápa ellen, ezúttal Mezőkövesden herdálta el kétgólos előnyét a Debrecen labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 17. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiak pontszerzésükkel megszakították a hajdúságiak négymeccses győzelmi sorozatát, ugyanakkor a DVSC veretlenségi szériája immár kilenc találkozóra nőtt.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - DVSC-TEVA 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 2000 néző
v.: Vad II.
Mezőkövesd: Horváth - Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Gévay - Hegedűs D. - Kiss M. (Bogdány, a szünetben), Bognár I., Melczer, Pilibaitis (Harsányi, a szünetben) - Menougong (Farkas B., 89.)
Debrecen: Novakovic - Lázár (Brkovic, 74.), Máté, Mészáros, Korhut - Bódi, Ludánszki, Szakály, Se. Bouadla (Dombi, 84.) - Kulcsár, Sidibe
gól: Melczer (68., büntetőből), Harsányi (82.), illetve Kulcsár (28.), Se. Bouadla (53.)
sárga lap: Kiss M. (35.), Bogdány (84.), illetve Kulcsár (24.), Se. Bouadla (65.), Lázár (66.)

Két nyertes, kapott gól nélküli hazai mérkőzés után a Mezőkövesd a 28. percben hátrányba került az esélyesebb Debrecen ellen.

Fordulás után támadóbbá alakította csapatát Véber György, a hazaiak trénere. Bognár egyenlíthetett volna, de lövését Novakovic hárította, az ellentámadásból pedig Bouadla megszerezte a vendégek második gólját.

A kövesdiek azonban nem adták fel, és a 68. percben Melczer büntetőjével szépítettek. A jól küzdő és lendületes hazaiak a 82. percben egy védelmi megingást követően Harsányi révén kiegyenlítettek, így meglepetésre pontot szereztek.