Vágólapra másolva!
A magyar Aranylabdát megkapó Huszti Szabolcs nem szeretne visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba, annak ellenére sem, hogy Pintér Attila lett az új szövetségi kapitány - a Hannover légiósa ezt az NB1.hu-nak adott interjúban mondta el.

A honlap szavazásán az év legjobb magyar játékosának megválasztott Huszti Szabolcsot nem lepte meg, hogy ő nyerte a díjat.

"Gondoltam, hogy Szalai Ádám és én köztem dől el a cím, mert sajnos csak mi ketten játszunk olyan magasan jegyzett bajnokságban, mint a Bundesliga. Amióta másfél éve visszajöttem Hannoverbe, szereztem huszonegy gólt, adtam huszonkét gólpasszt, tehát a statisztikám sem rossz. Egyszer egyébként már majdnem nyertem, de akkor Hajnal Tamás egyetlen ponttal megelőzött. Természetesen örülök, hogy most én lettem az első, minden díj, minden elismerés jólesik" - fogalmazott Huszti.

A válogatottságot korábban lemondó, de a magyar szurkolók által oda folyamatosan visszakövetelt játékos elárulta, hogy nem fog visszatérni a nemzeti csapatba, annak ellenére, hogy már nem Egervári Sándor a szövetségi kapitány.

Husztit már biztosan nem láthatjuk a válogatottban Forrás: MTI/Földi Imre

"Ez nálam nem kapitányfüggő. Zajlott ellenem egy lejárató kampány, amely szerint én megsértődtem, mert csere voltam, én bomlasztom a közösséget, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Ültem én a padon Lothar Matthaus és Erwin Koeman idején is, nem volt bajom vele, szóval erre tényleg kár több szót vesztegetni. Ennél is lényegesebb, hogy szerintem a válogatottnál új gerincet kell építeni. A következő Európa-bajnokság idején én már a harmincnegyedik évemben járok majd. Tudom, egyesek még gond nélkül futballoznak ebben a korban, mások viszont már visszavonulnak. Én öt éve egy évig, majd most a legutóbbi három évben nem szerepeltem a válogatottban, lényegében a legjobb négy esztendőm alatt, így is ötvenegyszer ott lehettem a csapatban. Erre büszke lehetek, de most már nem kell erőltetni. Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban. Velem sem sikerül kijutni világ- vagy Európa-bajnokságra, így ebben nekem is megvan a felelősségem. Így alakult az élet. Nem haragszom senkire, úgy érzem, a pályán bizonyítottam, hogy mit tudok, és remélem, még sokáig bizonyíthatom is. Én azt vallom, idővel minden és mindenki a helyére kerül..."