Vágólapra másolva!
A tervezettnél minden bizonnyal előbb lesz kész a Ferencváros új stadionja, ahol klubkártyás fizetőrendszer lesz, évi három koncerttel és 100-140 rendezvénnyel.

A Sport TV Mai helyzet című műsorában Scheer Sándor, a stadiont építő Market Zrt. vezérigazgatója elmondta, az építkezéssel tartják az ütemtervet, a látványos feladatokkal lassan végeznek. „A stadion végső szerkezeti elemei idén a helyükre kerülnek, jövőre már nem kell több acélszerkezeti elemet a helyére tenni, tehát a teljes kontúrja megvalósul a stadionnak. Jövő évre a homlokzat építése marad.”

A játéktér kialakítása is jövőre lesz aktuális. „Kiváló minőségű földet keverünk össze homokkal, és ebbe polipropilén szál kerül. Amikor ezt a talajt elterítik, ebbe ültetik be a speciálisan erre a célra, ide az Üllői útra kitenyésztett füvet. Ez kapaszkodik ezekbe a polipropilén szálakba, és ettől a pálya stabil lesz, tartós és jól használható játéktér” – mondta el az építész.

Az eredeti tervek szerint augusztus második felében lett volna a létesítmény műszaki átadása, de a kivitelező cég képviselője optimista, szeretnének előbb végezni. „Most már biztosan kijelenthetem, hogy a szerződött határidőnket tartjuk, és azon dolgozunk, hogy előbb tudjuk átadni a stadiont. Ennek a mértékét még nem merném megtippelni, de minden bizonnyal fogunk tudni rövidíteni a határidőn” – vázolta Scheer.

A kész stadionban zajló programokról Szekeres Tamás, az FTC fejlesztési igazgatója beszélt. „A játéktéren alapvetően futballmérkőzések lesznek, amellett koncerteket tudunk majd tartani. Nem nagy számban, de lesz olyan év, amikor három koncertet tudunk rendezni. A főépület, a VIP-épület számításaink szerint 100-140 esemény megrendezésére lesz alkalmas évente.

Be szeretnének majd vezetni egy többfunkciós szurkolói kártyát is, a fogyasztás után elkölthető pontokkal. "Ennek a kártyának az lesz egy nagyon fontos jellemzője, hogy egy úgynevezett pénz nélküli fizetőeszköz lesz.”

A Ferencvárosnál nem csak a stadionépítésen dolgoznak. „Az utánpótlásközpont fejlesztése is zajlik, annak most a jogi hátterét kell először megteremteni. Szeretnénk, ha a kettő együtt szimbiózisban működne, és együtt lenne egy nagy előrelépés a Ferencváros életében." - mondta Szekeres.