Vágólapra másolva!
Az NSO.hu értesülése szerint Dzsudzsák Balázs korábbi eindhoveni edzője, Fred Rutten lesz a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Az 51 éves szakember a Voetbal Internationalnak tagadta, hogy megegyezett volna az MLSZ-szel.

A magyar weboldal úgy tudja, hogy Ruttent a jövő héten már ki is nevezi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), amelynek az első számú jelöltje Bölöni László volt. A felek azonban nem tudtak megegyezni, így Bölöni helyett Ruttenre esett a választás.

Az MLSZ sajtófőnöke, Sztancsik Tamás az Origo érdeklődésére nem kívánta kommentálni a sajtóértesülést. A Voetbal International szerint Rutten tagadja, hogy már megegyezett volna a magyar szövetséggel.

Erwin Koeman után újra holland edző érkezhet, ezúttal Fred Rutten Forrás: AFP/RIA Novosti

Először november 24-én került szóba Rutten neve, mint magyar kapitányjelölt, akkor a holland Voetbal International azt írta, hogy az MLSZ már felvette a kapcsolatot a szakemberrel. "Magyarország a nagy lehetőségek országa, rengeteg tehetség van" - nyilatkozta akkor a lapnak a holland edző, aki remek opciónak nevezte a magyar kispadot.

Az év edzője volt, a Schalkétól kirúgták, a PSV-t nem vezette BL-be

A Vitesse együttesével idén a 4. helyen végzett, majd a szezon végén távozott. A családjával közösen úgy döntött, hogy január 1-től hamarabb nem áll újra munkába, ezért az AZ és a Nürnberg ajánlatát is elutasította.

Az 51. születésnapját csütörtökön ünneplő Rutten elsőként a Twenténél volt vezetőedző, 2001-ben megnyerte vele a holland kupát. Öt évig volt másodedző a PSV-nél, majd visszatért a Twentéhez, mellyel 2007-ben a negyedik helyen végzett. Ekkor több fórumon is az év edzőjének választották Hollandiában, elsősorban csapata bátor támadófocija miatt.

A Schalke együttesénél nem töltötte ki a szerződését, 2009 márciusában 11 hónap után menesztették a gyenge eredmények miatt. A PSV-vel 2010-ben és 2011-ben is harmadik lett, így nem tudta a BL-be juttatni Dzsudzsák Balázs akkori csapatát.

Dzsudzsák már két hete is örült a hírnek

"Nem csak azért örülök a hírnek, mert a volt edzőmről és ismerősről van szó, hanem mert igazán profi edző" - nyilatkozta még november 24-én az Origónak Dzsudzsák Balázs. A Dinamo Moszkva focistája 2009 áprilisától 2011 nyaráig több mint két évig volt a játékosa Ruttennek.

Az 58-szoros válogatott szélső hangsúlyozta, egy olyan szakemberről van szó, aki másodedző korában a PSV-ben Guus Hiddink mellett dolgozott. "A legmagasabb szinten tanulta ki a legapróbb dolgokat is." Dzsudzsák maximalistának ismeri az edzőt, aki az utolsókig hisz a csapatban.

"Nyerő típusú személyiség, betegesen alázatos a foci iránt, és nagyon jó érzékkel nyúl a fiatalokhoz. De nincs is rá szüksége, hogy nagy szavakkal fényezzem, mert tényleg mindenki nagyon jó véleménnyel és emlékkel gondol vissza rá, akinek az edzője volt" - mondta a szélső, hozzátéve, hogy a mostani csapatából, a Dinamo Moszkvából négy ember is dolgozott már Ruttennel.

A holland edző szerződtetését nagyon jó döntésnek tartaná a magyar válogatottnál. "Már csak azért is, mert tudom róla, hogy ismeri a magyar futballt. Általam is és a profizmusa miatt is képben volt anno a magyarokról, és ez most is így van."