Vágólapra másolva!
Davide Lanzafamét, a Honvéd egykori labdarúgóját egy hónap szabadságvesztésre ítélte az olasz bíróság, mert bizonyítottnak látta, hogy a játékos részt vett két Serie B-meccs manipulálásában.

A 26 éves középpályás korábban beismerő vallomást tett, és megerősítette, hogy a 2008. május 10-én játszott Bari–Treviso (0-1) és a 2009. május 23-i Salernitana–Bari (3-2) meccs elcsalásáért 6-7000 eurót (1,8-2,1 millió forintot) kapott.

"A Treviso elleni mérkőzés hetének első napján valaki megkeresett a csapat öregjei közül, arra kért, hogy a vendégek győzelmét elősegítve manipuláljuk a végeredményt, anyagi ellenszolgáltatást ígértek. Abban az idényben harminchét találkozón játszottam, és így az egyezség sikere érdekében nem hagyhattak ki" - idézte a Blikk Lanzafamét.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint az előző bajnokságban a Honvédot bronzéremhez segítő futballista vádalkut között az ügyészséggel, ezért úszhatta meg viszonylag olcsón a tettét.

Lanzafaméhoz hasonlóan szintén egy hónapos börtönbüntetést kapott Cristian Stellini, aki a Juventus jelenlegi edzőjének, Antonio Conténak volt a segítője. A Bari egykori játékosa, Nicola Santonit ugyancsak egy hónapos szabadságvesztésre ítélték - írja a napilap.