Vágólapra másolva!
Belga és holland edzők mellett a korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is irányító Erwin Koeman is jelölt az FTC edzői posztjára, írja a Blikk.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a hét elején úgy nyilatkozott, a hétvégén menesztett Ricardo Moniz utódjaként külföldi edzőben gondolkodnak. A Blikk úgy tudja, a klub belga és holland edzőkkel is felvette már a kapcsolatot.

A jelöltek között szerepel például az a Georges Leekens, aki két időszakban is volt a belga válogatott szövetségi kapitánya, és az első volt a sikeresebb, amikor irányításával kijutott a csapat az 1998-as világbajnokságra.

A játékosként vb-4. Franky Vercauteren is szerepel a listán, aki egy éven keresztül szintén volt belga kapitány, és a legnagyobb sikerének az Anderlechttel és a Genkkel begyűjtött három belga aranyérem számít. Hugo Broos szintén volt belga válogatott játékosként, majd dolgozott a két legnagyobb belga klubnál, a Bruges-nél és az Anderlechtnél, és négyszer választották az év edzőjének Belgiumban. Jelenleg másodedző az al-Dzsazira nevű egyesült arab emírségekbeli klubnál.

A holland Ton du Chatinier hazájában az Utrechtnél dolgozott 2008 és 2011 között, majd egy szezont lehúzott az orosz Anzsi Mahacskala másodedzőjeként Guus Hiddink mellett. A magyar szurkolók számára a legismertebb név Erwin Koeman, aki játékosként 1988-ban Európa-bajnok lett a holland válogatottal, volt holland és belga bajnok, valamint KEK-győztes.

Az idősebbik Koeman testvér 2008-2010 között a magyar válogatottnál tevékenykedett, irányításával a csapat a húsz meccsen hét győzelmet, kilenc vereséget és négy döntetlent ért el, de a vb-selejtezőkön nem tudta továbbjutó helyre kormányozni Juhászékat. Jelenleg a holland Waalwijk edzője.