Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb, de egyben legellentmondásosabb ír labdarúgója, Roy Keane, illetve a skót Celtickel sikereket elért északír Martin O'Neill lehet az új ír szövetségi kapitány.

Az Irish Times szerint a nemzeti szövetség vezetősége vasárnapi informális ülésén fogadta el a személyükre tett javaslatot, s Keane-ék hamarosan megkezdhetik a közös munkát, a lettek ellen november 15-én sorra kerülő barátságos találkozón már ők irányíthatják a válogatottat.

A két szakember az olasz Giovanni Trapattonitól veszi át a munkát, aki a világbajnoki selejtezőcsoportban a negyedik helyen zárt csapatával.

O'Neill a Celtickel 2000 és 2005 között három bajnokságot és három skót kupát nyert, 2003-ban az UEFA-kupa döntőjéig vezette együttesét. Később az Aston Villával ért el sikereket, háromszor volt hatodik csapatával a Premier League-ben, 2010-ben pedig Ligakupa-döntőt játszhatott együttese.

A 2006-ban visszavonult Keane ikonikus alakja az ír labdarúgásnak, a Manchester Uniteddel többek között Bajnokok Ligáját is nyert. Kinevezése mégis meglepetésnek nevezhető, ugyanis 2002 óta kifejezetten rossz viszonyt ápol az ír szövetséggel, mivel a japán-dél-koreai közös rendezésű világbajnokság előtt amatőrnek nevezte a csapat felkészülését és elhagyta a keretet.

Keane vezetőedzőként a Sunderlandnél és az Ipswich Townnál dolgozott, jelenleg pedig televíziós szakkommentátorként tevékenykedik.