Vágólapra másolva!
A spanyol fociválogatott főszakácsa, Javier Arbizu a Sport TV utazó riporterének, Farkas Norbertnek nyilatkozva elmondta, mit ebédelt a csapat 2010. július 11-én, azaz a vb-döntő napján, és elárulta, miért esznek lazacot a spanyolok a meccsek előestjén.

Javier Arbizu húsz éve dolgozik hazája szövetségének, ennyi ideje főz a válogatott játékosokra. Az első csapatnak öt-öt vébén és Eb-n forgatta a fakanalat, de az ifisták, a futsalosok és a női keret tagjai is az ő főztjét eszik szinte a világ minden táján. Nem vitás, a Seleccion táplálkozási szokásai a legérdekesebbek mindenki számára.

A spanyol válogatott tagjai általában lazacot vacsoráznak a meccsek előtt. Egy játékosnak köszönhetően. "Sergio Ramos a mérkőzés előtti estéken lazacot vacsorázott. Ha nem volt lazac, nem érezte jól magát. Minden baja volt. Az orvos megelégelte, hogy az egyiknek ez kell, a másiknak meg más, magához hívott, és így szólt: Idefigyelj, Javier, a meccs előtt kapjon mindenki lazacot vacsorára, zárjuk rövidre ezt a kívánságműsort. Azóta szinte minden meccs előtt lazacot fogyasztanak a spanyol válogatott játékosai" - mondta a főszakács.

2010. július 11-én Hollandiával játszott hosszabbításos vb-döntőt Spanyolország, végül 1-0-ra nyert. Arbizu elárulta, mi volt a világbajnok menü: "Egy fejessalátából, paradicsomból és kukoricából összeállított tállal indítottak. A tonhalat és az olívabogyókat ezúttal kiiktattuk. Ezt követően a spagetti-tészta, a fehér rizs és a burgonyapüré közül választhattak. Egy teljesen naturális, friss paradicsomból készült szószt is készítettünk. Aznap húst is kaptak, 100 grammot fejenként. Egy vékonyka kis szeletet. Ezeken kívül volt joghurt és gyümölcs. Ennyi!"

A teljes interjút a Fiesztában láthatják kedd este 19 órától a Sport1-en, közvetlenül a Dortmund-Napoli BL-meccs előtt.