Vágólapra másolva!
Sokan megszólaltak már Szalai Ádám emlékezetes kifakadásával kapcsolatban, és a Sport Plusz nevű hetilapban az U19-es válogatott kapitánya, Mészöly Géza is kifejtette az álláspontját, szerinte a válogatott csatára a Bundesligában jobban hajt, mint a nemzeti csapatban.

"Nem sértődtem meg a szavain... Az viszont furcsa volt, hogy miért nem magával kezdte az értékelést?! Azzal, hogy ő mit tett, avagy éppenséggel mit nem tett meg a vb-selejtezőkön. Mert tények, statisztikai adatok bizonyítják, hogy amíg a Schalke színeiben 38 százalékos volt a sikeres labdapárharca, addig ugyanez a mutató a válogatottban már csak 20 százalék. (...) Jó lett volna, ha Szalai Ádám odateszi magát, ahelyett, hogy beteget jelent, s jó lett volna, ha teljes szívvel játszik. Mert ő nem játszott teljes szívvel! Láthattuk, hogy amikor vállalta a játékos, akkor Andorra ellen is milyen gyatra teljesítményt nyújtott" - nyilatkozta Mészöly, aki azt is elárulta, magyar edzőt látna szívesen a válogatott kispadján.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy van rálátása arra, milyen kiváló utánpótlásedzők dolgoznak a korosztályos válogatottak mellett, és hogy akkor is érnek el eredményeket, ha ezt sokan nem is ismerik el.

"Ezért is jelentem ki nyugodt szívvel, hogy én bizony el tudnék képzelni egy olyan stábot, amely alkalmas lenne a feladat elvégzésére. Most tényleg az utolsó órában vagyunk, ahhoz, hogy a magyar edzők összefogjanak, s fontos lenne amolyan vérszerződést kötniük, mert a tét óriási".