Vágólapra másolva!
Felvételről megismétli a Kossuth Rádió és a Duna tévécsatorna a labdarúgó Aranycsapatnak az angol válogatott felett 1953-ban aratott 6-3-as győzelmének közvetítését hétfőn, az évszázad mérkőzésének 60. évfordulóján.

A Kossuth Rádió és a Duna nemcsak a teljes mérkőzést tűzi műsorára, hanem háttérbeszélgetésekkel eleveníti fel a kort, amikor az egész világ a magyar csapatról beszélt - írta a sajtóiroda közleményében.

Az Aranycsapat 1953. november 25-én győzte le a hazai pályán akkor 90 éve veretlen Angliát a londoni Wembley Stadionban.

Az akkori kezdő tizenegyből - Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Budai II László, Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán - már csak ketten élnek: a kapus Grosics Gyula és a jobbhátvéd Buzánszky Jenő.

A Kossuth Rádió hétfő délutáni műsorait a legendás mérkőzés köré szervezi: 14.05-kor az Arcvonások rendhagyó módon nem egy életpályát, hanem a teljes Aranycsapat portréját rajzolja meg Grosics Gyula és Buzánszky Jenő segítségével. Ezt követően 15.10-től a mérkőzés közvetítése teljes egészében meghallgatható, a szünetben és a közvetítés alatt pedig interjúkkal, riportokkal emlékezik a közrádió a legendás korra.

A Duna a Sportaréna extra című műsorban, hétfőn 21.35-től vetíti le Szepesi György kommentálásával a találkozóról készült BBC-filmet. A stúdióban az akkori kommentátor Szepesi György mellett Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, továbbá Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó és Szöllősi György, a Puskás Ferenc Akadémia kommunikációs igazgatója lesz a vendég.