Vágólapra másolva!
Pólónként száz dollárt ígért, de csak huszonötöt utalt át a Trinidadi Labdarúgó Szövetség a Ferencváros súlyos állapotban kórházban fekvő játékosának, Akeem Adamsnek a számlájára.

Miután Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgócsapatának légiósa szeptemberben súlyos szívinfarktuson esett át, október 8-án pedig újabb életmentő műtétként a bal lábát amputálták, a Trinidadi Labdarúgó Szövetség (TTFA) úgy döntött, segíteni próbál a válogatott védőnek.

A szövetség bejelentette, hogy az október 15-i, Új-Zéland elleni mérkőzés bevételének negyven százalékát a játékos kapja, sőt, a Native Spirit cég százdolláros "I Support Akeem Adams" feliratú pólókat hozott forgalomba, hogy annak bevétele is Adamsé lehessen.

Forrás: Bakon László, Jamaica

A szövetség sajtóreferense, Shaun Fuentes azonban elszólta magát, és egy nyilatkozatában azt közölte, hogy a pólókból 25 dollár került átutalásra. Amikor a Wired868 hírportál szembesítette az eredeti hírrel, akkor azzal védekezett, hogy nem állította azt senki, hogy minden bevétel a játékosé lesz.

Azonban a Wired868 bebizonyította, hogy a szövetség október 6-án száz dollárt jelentett be, de bocsánatkérés azóta sem történt. Sőt, Sheldon Phillips, a szövetség főtitkára szerint a TTFA és a Native Spirit együttműködése folytatódik, és hamarosan nyilvánosságra hozzák a teljes elszámolást.

A válogatott menedzsere, David Muhammad Facebook-oldalán azt írta, hogy a jó kezdeményezésnek indul adományozás végül az Adams családjával szembeni tiszteletlenségbe csapott át.

"Szégyen, hogy csak 73 ezer dollár jut el a családhoz, mert kiderült, hogy a nagylelkűség helyébe a kapitalista kapzsiság lépett. Ha tudtam volna, hogy csak 25 dollár jut el Akeemhez, sohasem vásároltam volna annyi pólót" - mondta.