Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs maximalistának és profinak ismeri az MLSZ által megkörnyékezett Fred Ruttent, aki ráadásul Guus Hiddink mellett a legapróbb dolgokat is a legmagasabb szinten tanulta meg. A PSV volt edzője a szélső szerint otthon van a magyar fociban, és fényezésre sincs szüksége.

Fred Rutten is esélyes a magyar válogatott kispadjára

"Nem csak azért örülök a hírnek mert a volt edzőmről és ismerősről van szó, hanem mert igazán profi edző" - nyilatkozta az Origónak Dzsudzsák Balázs. A Dinamo Moszkva focistája 2009 áprilisától 2011 nyaráig több mint két évig volt a játékosa Ruttennek, akivel a holland sajtó szerint felvette a kapcsolatot a szövetségi kapitányt kereső MLSZ.

Az 58-szoros válogatott szélső hangsúlyozta, egy olyan szakemberről van szó, aki másodedző korában a PSV-ben Guus Hiddink mellett dolgozott. "A legmagasabb szinten tanulta ki a legapróbb dolgokat is."

Dzsudzsák örülne Ruttennek Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Dzsudzsák maximalistának ismeri a PSV mellett a Twentét, a Schalkét és a Vitesse-t is irányító edzőt, aki az utolsókig hisz a csapatban. "Nyerő típusú személyiség, betegesen alázatos a foci iránt, és nagyon jó érzékkel nyúl a fiatalokhoz. De nincs is rá szüksége, hogy nagy szavakkal fényezzem, mert tényleg mindenki nagyon jó véleménnyel és emlékkel gondol vissza rá, akinek edzöje volt" - hangsúlyozta a középpályás, hozzátéve, hogy a mostani csapatából, a Dinamo Moszkvából négy ember is dolgozott már Ruttennel.

A holland edző szerződtetését nagyon jó döntésnek tartaná a magyar válogatottnál. "Már csak azért is, mert tudom róla, hogy ismeri a magyar futballt. Általam is és a profizmusa miatt is képben volt anno a magyarokról, és ez most is így van."

Plusz tartalmak Facebook-oldalunkon