Vágólapra másolva!
Felkészülési mérkőzésen 4-1-es kikapott az angoloktól az U19-es labdarúgó-válogatott.

Az U19-es válogatott idén már győzött a németek és a franciák ellen, valamint döntetlent játszott a portugálok ellen, és most azzal az angollal csapattal találkozott, amely a jövő évi, magyarországi nyolcas döntő felé megtette az első lépést azzal, hogy megnyert egy selejtezőtornát.

A Telkiben rendezett meccsen az 5. percben nagy védelmi hiba után szereztek vezetést az angolok, Hrabina várt sokat egy hazaadás után, majd rossz helyre rúgta ki a labdát, amelyet az angolok megszereztek, és a létszámfölényes helyzetet Murphy zárta le góllal.

Mészöly Géza csapatának megvoltak a helyzetei az egyenlítésre, a félidő vébén mégis az angolok szereztek újabb gólt, Digby teljesen zavartalanul vett át egy labdát 10 méterre a magyar kaputól, majd a kapu közepébe lőtt.

Az 56. percben egy labdaszerzés utáni kontra végén Murphy rúgatott gólt Bennettel, aztán a 74. percben összejött a magyar szépítés, Talabér szabadrúgása kötött ki a jobb sarokban. Az utolsó szó azonban az angoloké volt, Robinson két magyar védőt is kicselezett, majd ballal szép gólt lőtt.

"Az eredmény ellenére elmondható, hogy jó meccset játszottunk, amely kifejezetten segíti a felkészülésünket az Eb-re, bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan erős riválisokkal mérkőzhetünk meg. Elkerülhető hibákból kaptuk valamennyi gólt, és sokat tanulhatunk abból is, hogy az angolok mennyire hatékonyan használták ki az adódó lehetőségeket. Ugyancsak elgondolkodtató, hogy az ellenfélnél valamennyi játékos felnőtt keret tagja klubjában, ugyanez nem mondható el a mi válogatottunkról - nyilatkozta Mészöly Géza az MLSZ honlapján.

U19-es felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Anglia 1-4 (0-2)
Magyarország: Hrabina Alex - Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Medgyes Zoltán (Vida Krisztofer, 61.), Talabér Attila, Németh Márió, Forgács Dávid (Varga Zoltán, 46.) - Farkas Zoltán, Bobál Gergely, Kalmár Zsolt (Pongrácz Viktor, 67.).
Anglia: Luke Coddington - Shay Facey, Calum Chambers, Jordon Ibe (Jacob Murphy, 62.), Matt Target - Lewis Baker, Ola Aina (Ben Pearson, 18.), Joe Rothwell (Chris Long, 62.), Paul Digby (John Swift, 75.) - Mason Bennett (Callum Robinson, 62.), Josh Murphy (Jerome Williams, 62.).
gól: Talabér (74.), illetve Murphy az 5., Digby a 42., Bennett az 56., Robinson a 87. percben.