Vágólapra másolva!
Bár az angol és a német labdarúgó-válogatott csak kedden találkozik egymással a Wembley-stadionban, az üzengetés már most megkezdődött.

A Chelsea-ben játszó, vagyis az angol futballt testközelből ismerő André Schürrle azzal keltett feltűnést, hogy a Daily Mailnek azt nyilatkozta, Wayne Rooney szerinte nem férne be a német válogatottba.

"Rooney ragyogó játékos, de nálunk minden poszton van két minőségi ember, úgyhogy nem biztos, hogy lenne helye a csapatunkban" - mondta Schürrle. A német támadó vasárnap délután a Twitter-oldalán mentegetőzött, azt mondta, nem úgy értette a mondatot, ahogy az újságokban megjelent.

Pedig Rooney nincs rossz formában, az angol válogatott legutóbbi tizenegy meccsén kilenc gólt szerzett, igaz, a Chile elleni 0-2-es kudarc alkalmával ő sem tudott segíteni csapatán.

A németek az olaszok elleni 1-1-gyel hangoltak a keddi csatára, és a Wembleyben némileg kísérleti csapattal állnak majd fel, Manuel Neuer, Philipp Lahm és Mesut Özil ugyanis visszatért a klubcsapatához, Sami Khedira pedig keresztszalag-szakadás miatt fél évre kidőlt.