Vágólapra másolva!
Akeem Adams egyre jobban van, de a hírekkel ellentétben még nincs kész a szívátültetésre - mondta a Blikknek dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja.

Vasárnap a Wired868.com azt írta, hogy várhatóan két héten belül olyan állapotba fog kerülni a Ferencváros infarktust kapott trinidadi focistája, hogy megkaphatja az új szívet, és beültethetik nála a művégtagot, dr. Szelid Zsolt azonban cáfolta ezt a hírt.

"A transzplantáció lenne a jó megoldás, de még nem lehet megmondani, mikor lesz olyan erős állapotban a sportoló, hogy szívátültetésről beszélhessünk. Nemrég bélvérzése volt, az amputált lábán a sebe a vártnál lassabban gyógyul, még vérzik, ezt erős antibiotikum-kúrával kezeljük, úgyhogy további operációról egyelőre felesleges beszélni" - fogalmazott az orvos.

Azt is elmondta, hogy orvosi segítséggel már ki tudják venni az ágyából, és leültetik a szobájában a székére, igaz, a kórtermet egyelőre nem hagyhatja el.

Akeem Adams egyre többet kommunikál az orvosokkal és az édesanyjával, valamint meccsekket néz, a Fradi találkozói mellett főleg angol és holland bajnokikat.