Vágólapra másolva!
A Videoton kiszenvedte a győzelmet a labdarúgó NB I 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén az újonc Mezőkövesd Zsóry ellen.

OTP Bank Liga, 14. forduló
Videoton FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Erdős
Videoton FC: Calatayud - Mamadu (Kleinheisler, 68.), Tar Zs. (Zé Luis, 54.), Vinicius, Stopira - Vitor Gomes, Sándor (Tóth B., 18.) - Gyurcsó, Kovács, Nildo - Nikolics
Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai, Fótyik, Gévay - Hegedűs D. - Kiss M., Farkas B., Pilibaitis (Menougong, 88.), Harsányi (Olasz, 71.) - Balajti (Sigér, a szünetben)
gólszerző: Kleinheisler (84.)
sárga lap: Vinicius (89.) illetve Fótyik (70.)

A listavezető székesfehérvári együttes úgy nyert hazai pályán 1-0-ra az utolsó előtti helyezett ellen, hogy a győztes gólt a csereként beállt Kleinheisler László a 84. percben szerezte egy megpattanó lövésből. Mint az Origo korábbi felcsúti riportjából kiderült, a 19 éves játékos a Puskás Akadémia-alapító Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök kedvenc játékosa.

A mérkőzésen a vendégek a 90. percben egyenlíthettek volna, de a korábbi székesfehérvári Farkas Balázs távolról a kapufára bombázta a labdát.

"Nagyon nehéz meccs volt, gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszott" - kezdte Kleinheisler a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek. "Kicsit csalódott voltam, hogy az előző meccseken nem voltam kezdő, de százszázalékosan odateszem magam az edzéseken, hogy az edzőm a jövőben kezdőként számítson rám."

Véber György, a Mezőkövesd vezetedzője korrektül gratulált a Videotonnak: "A csaaptom mindent megtett a győzelemért, nagyon meg kell neki köszönnöm ezt a csúszás-mászást, ez a későbbiekben majd kamatozni fog. Megérdemelten nyert a Videoton, mert bepréselt egy gólt, még ha nagyon fáj is, hogy a hajrában egy megpattanó góllal kaptunk ki. Az utolsó percben lőttünk egy kapufát, és egyenlíthettünk volna, még ha az nem is lett volna a világ legigazságosabb eredménye. Hiszem, hogy egyszer megfordul majd ez a balszerencse."

Vitor Gomes, a Videoton vezetőedzője így értékelt: "Bátran játszott a Mezőkövesd, de megérdemelten nyertünk, hiszen végig az ellenfél térfelén folyt a játék. Örülök, hogy végigharcolták a játékosaim a meccset. Gratulálok Véber Györgynek, nagyszerűen megszervezte a csapatát.