Vágólapra másolva!
Egy eltévedt bomba végzett Burak Karannal, aki néhány évvel ezelőtt csatlakozott a szíriai felkelőkhöz. A korábbi korosztályos válogatott játékos néhány éve egyszerűen eltűnt a labdarúgásból, halálhírét most testvére közölte.

Burak Karan 2003-ban még tagja volt annak a német U17-es válogatottnak, amelyben Sami Khedira és Kevin-Prince Boateng is feltűnt.

A Hertha fiatal tehetségének nagy jövőt jósoltak. Első profi klubjában, a Hannoverben azután csak rövid ideig játszott, és az Alemania Achennél töltött néhány hónap után, 20 éves korában feladta karrierjét.

A Bild című lap szerint Karan ekkor került kapcsolatba Salafists Emrah Erdogannal, aki terrorizmus gyanújával tartóztattak le Németországban. Karan nevét később kapcsolatba hozták az Al-Kaidával és más terrorista szervezetekkel, de bizonyítékok nem kerültek elő.

Néhány hónapja kerültek fel az egyik videomegosztóra azok a felvételek, amelyeken Burak Allahot dicsőíti és szent háborúra, dzsihádra szólítja fel muzulmán testvéreit. A Die Welt úgy tudja, hogy az kormányellenes erők oldalán harcolt a szíriai elnök, Bashar al-Asszad ellen. Testvére viszont arról számolt be az újságírónak, hogy Burak csak a segélyek elosztását felügyelte, és nem vett részt a harcokban. Haláláról szintén a testvére értesítette a barátokat. Elmondása szerint egy bomba végzett vele, még október 11-én.