Vágólapra másolva!
Szándékos provokáció miatt két szurkolót örökre kitiltott a Ferencváros labdarúgócsapata, a büntetés nemcsak a hazai, de az idegenbeli összecsapásokra is vonatkozik.

Pénteken Kubatov Gábor, a Ferencváros futballcsapatának elnöke rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, példátlan dolog, egy szervezett provokáció történt az FTC ellen a szeptember 22-i, Újpest elleni bajnokin.

A mérkőzés után két szurkoló horogkeresztes zászlót tartott fel tíz másodpercig, az esetről fotó is készült, amely megjelent az interneten, és valaki beküldte a Magyar Labdarúgó Szövetségbe is, hogy felhívja a fegyelmi bizottság figyelmét.

"A biztonsági szolgálatunk azért nem foglalkozott a stadionban az esettel, mert minden emberünk a betört kordon felé fordult. Ezért mi sem vettük észre a stadionban, hogy a meccs alatt tíz másodpercig felmutatták a zászlót. A mérkőzést követően tudomásunkra jutott az eset, még aznap este megírtuk az ügyészségi feljelentést. Ami történt, nem egy demonstráció volt, hanem néhányan szándékosan kárt akartak okozni a klubunknak" - mondta Kubatov. "Mindkét embert, aki feltartotta a horogkeresztes zászlót, azonosítottuk. Eljuttattuk az ügyészségnek az adataikat, ugyanis szurkolói kártyával rendelkező, de meccsre sűrűn nem járó szurkolókról volt szó. Emellett örökre kitiltottuk őket a Ferencváros mérkőzéseiről, mondhatni életfogytiglanit kaptak a Fradinál."

Hozzátette, volt egy fotós, aki nyilván segített nekik, őt még keresik, de vannak ötletek, hogy ki készíthette a képet.

"Minden olyan esetben, ha a Fradinak kárt akarnak okozni, hasonló módon fogunk eljárni" - zárta a sajtótájékoztatót Kubatov.

Plusz tartalmak Facebook-oldalunkon