Vágólapra másolva!

Halántékon találták, lenyelte a nyelvét

Edzője mentette meg az életét annak a 16 éves fiúnak, akit halántékon talált a labda vasárnap délelőtt a focipályán - írja a Beol.hu.

Csak a körösladányi edző, Keresztesi János lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem végződött tragédiával vasárnap délelőtt a Körösladány-Berényi Gyermek U16-os Békés megyei bajnoki.

Tíz perccel a lefújás előtt egy felívelt labdára robbant rá a körösladányiak csatára, de a mezőberényi kapus hamarabb elérte a játékszert és kivágta azt, ami éppen az érkező támadó halántékát találta el, aki a földre zuhant.

"Már a srác földre érkezésekor láttuk, hogy nagy a baj, a játékvezető is azonnal ott termett, én is befutottam a pályára. Stabil oldalfekvésbe helyeztük, szétfeszítettem az állkapcsát és visszahúztam a nyelvét. A fiú össze-vissza beszélt, hányingere volt, de ekkor már éreztem, hogy túl vagyunk a nehezén" - elevenítette fel a történteket Keresztesi János, a körösladányiak edzője.

"Nagyon gyorsan kiértek a mentők is, és a gyulai kórházba szállították, éjszakára megfigyelés alatt bent tartják. Úgy tudom, hogy kisebb agyrázkódást szenvedett, hétfőn egy neurológus is megvizsgálja, de úgy fest, hogy nem történt nagyobb baj."

A találkozót a játékvezető a történtekkor azonnal félbeszakította, majd le is fújta. A mérkőzés három pontját egyébként 3-1-es eredménnyel a körösladányiak kapják.