Vágólapra másolva!
Az újonc Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Ferenc Stadionban a Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Ferencváros - Mezőkövesd 1-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Solymosi
Ferencváros: Jova - Jovanovic (Buzsáky, 61.), Gerson (Diallo, 65.), Besic, Bönig - Somália, Gyömbér, Holman, Józsi (Busai, 53.), Jenner - Böde
Mezőkövesd: Horváth T. - Dobos, Hegedűs Cs. (Bagi, 59.), Szalai V., Gévay - Kiss M., Hegedűs D., Bognár I., Pilibaitis, Melczer V. (Farkas B., 37.) - Balajti (Olasz, 85.)
gólszerző: Diallo (68.), illetve Szalai (41.)
sárga lap: Holman (66.), illetve Kiss M. (26.), Hegedűs Cs. (33.), Farkas B. (44.), Balajti (54.), Szalai V. (72.), Bognár (95.)

Az egész első félidőben a Ferencváros játszott nyomasztó mezőnyfölényben, de a ritka mezőkövesdi gyors ellentámadások is komoly veszélyt jelentettek. A hazaiaknak még büntetőből sem sikerült betalálniuk, ellenben a vendégek egy szabadrúgást követően Szalai révén vezetést szereztek.

A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztak a fővárosiak, a Mezőkövesd pedig továbbra is veszélyesen kontrázott, mindkét kapusnak nagy bravúrjai voltak, de a Ferencváros nagy nyomása végül góllá érett. Az egyenlítést követően is jó iramú maradt a meccs, a vendégek pedig hősies védekezésükkel és Horváth újabb védéseivel megtartották a döntetlent.

A fővárosiak így már négy mérkőzés - a trinidadi Akeem Adams szívinfarktusa - óta nyeretlenek, ezalatt mindössze két pontot szereztek. A Mezőkövesd öt találkozó óta nem győzött.