Vágólapra másolva!
A sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozat után menesztették Waldemar Fornalikot, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, de távozott posztjáról a horvát csapatot pótselejtezőig vezető Igor Stimac is.

A lengyel válogatott a keddi zárómérkőzésen 2-0-ra kikapott Angliában, ezzel csoportjában a negyedik helyet szerezte meg, csak Moldova és San Marino végzett a lengyelek mögött, ezért rúgták ki Fornalikot. Ebből a hatosból az angolok jutottak ki egyenes ágon a jövő évi brazíliai vb-re, míg az ukránok pótselejtezőt vívnak.

Igor Stimac ugyanakkor kivívta a pótselejtezős jogot a horvát válogatottal, mégis távozott. A szakvezető - aki 2012 júliusa óta irányítja az együttest - a nap folyamán a csapaton belüli rossz hangulatra hivatkozva felajánlotta a lemondását, azzal a kitétellel, hogy ha változatlanul megbíznak benne, akkor folytatja a munkát. Az elnökség már meg is találta az utódját Niko Kovac személyében, ő eddig az utánpótlás válogatott vezetője volt, vele vívják majd meg a pótselejtezőt.

A horvátok úgy érték el a belgák mögötti második helyet, hogy az utolsó négy vb-selejtezőn csupán egy pontot szereztek. Legutóbb kedden, Skóciában kaptak ki 2-0-ra.