Vágólapra másolva!
A szurkolóinak diszkriminatív megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntette az olasz labdarúgó liga fegyelmi bizottsága a címvédő Juventus klubját, a szankciót ugyanakkor egy évre felfüggesztette.

A testület hétfői közlése szerint azért nem végrehajtandó a büntetés, mert a torinói egyesület szimpatizánsainak ez volt az idei első vétségük.

A lelátó egy részét csak akkor kell majd valóban lezárnia a Juventusnak, ha drukkerei az elkövetkező egy évben újra diszkriminatív rigmusokat skandálnak.

A fegyelmi bizottság azért szabta ki a büntetést, mert a szurkolók a Genoa ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen Nápoly-ellenes dalokat énekeltek. A Serie A mostani idényében nemcsak akkor jár büntetés, ha rasszista rigmusokat skandálnak a csapatok drukkerei, hanem ha Olaszország más területeit szidalmazó énekeket is.

Korábban a Milant megbüntették, mert szurkolói a "Nem vagyunk nápolyiak" rigmust énekelték, a Juventus-drukkerek pedig ezután döntöttek úgy, hogy szolidaritásból ők is szidják a közös ellenség Napolit, így tiltakozva az új szabály ellen.