Vágólapra másolva!
A Diósgyőr labdarúgócsapata cáfolja, hogy Orbán Viktor kérésére nevezték volna ki 2012 nyarán Sisa Tibort vezetőedzőnek.

"Egy este megcsörrent Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó, a diósgyőri fociklub tulajdonosának telefonja. A vonal másik végén állítólag maga a miniszterelnök szólalt meg jelezve, tud arról, hogy a csapatának edzőproblémái vannak, majd Leisztinger figyelmébe ajánlotta Sisa Tibort, Kaposvár korábbi edzőjét" - írta a múlt héten a HVG, ám a hetilap értesülését a DVTK most hivatalos közleményben cáfolta.

"A DVTK határozottan cáfolja a hvg.hu információját, miszerint 2012 nyarán Orbán Viktor sugallatára esett volna Sisa Tiborra a választás, amikor edzőt keresett a klub. Sisa Tibor vezetésével kezdte meg a 2012/2013-as szezon előtt a nyári felkészülést a DVTK, aki az ilyenkor szokásos módon került kiválasztásra: a szakmai igazgató és az ügyvezető előzetes egyeztetése után kapott megbízást a vezetőedzői posztra. Az hvg.hu állítása már csak azért is képtelenség, mert Leisztinger Tamás ilyen mélységben nem folyik bele a DVTK-nál zajló munkába" - áll a közleményben, amely felhívja arra a figyelmet, hogy a Diósgyőr a legutóbbi hét meccsét megnyerte úgy, hogy még gólt sem kapott.

"Szeretnénk, ha erről szólnának a hírek és senki nem próbálná meg a politikai célokra felhasználni a DVTK nevét!" - olvasható a klub honlapján.