Vágólapra másolva!
Lionel Messi két gólra van attól, hogy az el clásicók történetének legeredményesebb játékosa legyen. A Barcelona klasszisának jelenléte nem sok jót ígér a Real Madrid védőinek a szerdai kupaelődöntőben, mert Messi nagyon hatékony a Bernabéu-stadionban.

Madrid Messi kedvenc vadászterepének számít: a négyszeres aranylabdás eddig összesen nyolc gólt szerzett a Real otthonában, de hasonlóan hatékony volt a másik fővárosi csapat, a Atlético pályáján is. Messi Zaragozába, Mallorcára és Santanderbe is szívesen utazik, ezeken a helyszíneken hét-hét gólt szerzett eddig, de La Corunában is jól megy neki, ott hatnál tart.

Szerda este Király-kupa-elődöntőn a Bernabéuban lesz jelenése a Barcelonának, így a Real-védők hegyezhetik magukat Messire, aki a nyolc madridi góljából négyet bajnokin, kettőt a BL-ben, kettőt pedig a Szuperkupa-döntőkön szerzett. Messi eddig összesen huszonkét meccset játszott a Real ellen, és ezeken tizenhét gólt szerzett, így az el clásicók történetének második legeredményesebb játékosának számít, csak a madridiak legendája, Alfredo di Stéfano előzi meg, ő is mindössze egy góllal.

Ráadásul az is motiválhatja, hogy a Barca színeiben 297 gólnál tart, és elég stílusos lenne, ha egy Real elleni triplával jutna el a 300-as mérföldkőhöz. Messi mind a 17, Real elleni szerzett góljával Iker Casillast szomorította, aki sérülése miatt 11 év után először hagy ki Barca elleni meccset.