Vágólapra másolva!
A Barcelona brazil legendája azt írta a Twitteren, hogy Lionel Messi Asperger szindrómás - közölte a Barcanoticias blog.

"Tudják, hogy Messi Asperger-szindrómában szenved?" - dobta be a témát Romario, aztán még magyarázta is, miről van szó: "Ez az autizmus olyan enyhe formája, amelynek következtében mindenki másnál jobban tud koncentrálni. Newton és Einstein is bizonyos mértékű autizmusban szenvedtek. Remélem, csakúgy, mint ők, Messi is napról napra felülmúlja önmagát, és megmutatja nekünk a foci szépségeit."

Dobos Csilla tanácsadó szakpszichológus azonban felelőtlenségnek nevezte, ha valaki megfelelő diagnózis nélkül véleményt mond Messi állapotáról. "Az Asperger-szindróma nem betegség, hanem eltérő idegrendszeri fejlődés. Három fő ismérve van: rugalmatlanság, kommunikációs problémák, társas kapcsolatok. A rugalmatlanság a rugalmatlan viselkedésszervezésre vonatkozik, valószínűleg ha az lenne, nem igazán tudna csapatban játszani, főleg nem egy olyan sportban, ahol semmi nem kiszámítható."