Vágólapra másolva!
Az elmúlt öt idényben csak egyszer fordult elő, hogy a szeptemberi válogatott meccsek utáni első fordulóban a Barcelona és a Real Madrid is nyerni tudott.

Erre a 2009-2010-es szezonban volt példa, amikor a Barca a Getafét verte 2-0-ra, míg a Real az Espanyolt intézte el 3-0-ra.

Egy évvel korábban a Barcelona csak ikszelt a Santanderrel a Nou Campban (1-1), míg a Real nagy csatában gyűrte le 4-3-ra a Numanciát. 2010 őszén a Barca ismét fájó pofont kapott, amkor az újonc Hercules vitte el a három pontot a Nou Campból (0-2), a Real pedig ismét szűken győzött 1-0-ra az Osasuna ellen.

A katalánoknak 2011 szeptemberében sem sikerült jól a válogatott meccsek utáni első bajnoki, hiába vezettek 2-0-ra a Real Sociedad otthonában, a vége 2-2 lett, a Real viszont ekkor sem hibázott, 4-2-re verte a Getafét.

A tavalyi szezonban fordított volt a felállás, a madridiak 1-0-ra zakóztak Sevillában, a Barca viszont 4-1-gyel gálázott a Getafe vendégeként. A mostani fordulóban a Real a Villarrealnál vizitál, míg a Barca a Sevillát fogadja.

Első ránézésre a Gareth Bale-t már soraiban tudó Realnak lesz nehezebb dolga, főleg, hogy Arbeloa, Marcelo és Fabio Coentrao is sérülten tért vissza a válogattotól, ami miatt Carlo Ancelotti edző morgott is egy sort. A problémára azért terjedt el a FIFA-vírus név, mert a klubok folyamatosan panaszkodtak arra, hogy a válogatott meccsek után sérülten kapták vissza a játékosokat.