Vágólapra másolva!
Hazafelé is randalírozott a román-magyar vb-selejtezőre utazó szurkolók egy csoportja, jelentős károkat okozva a MÁV-nak. A válogatottat sérüléshullám sújtja.

"A következő időszakban átmeneti kocsihiány léphet fel a békéscsabai honállomású B 20-80 kocsik fordulójában, ugyanis a Romániából hazaérkező szurkolói különvonat utasai a szerelvény nagy részét teljesen széttörték" - írja a MÁV Facebook-oldala. "A külső és belső felületeken is rengeteg rongálás történt, ezért a kocsik egy ideig még biztosan nem állhatnak forgalomba. A rongálás tizenkét B 20-80 és két WRm 88-81 kocsit érintett."

A különvonat utasai Bukarestben is balhéztak, ahol a rendőrök fékezték meg őket, majd tönkrettek két különbuszt is, amely a városból a stadionhoz szállította őket. A stadionban mindössze egy rövid kordonbontást mutattak be.

A mérkőzésen a válogatott simán, 3-0-ra kikapott. A meccs után hajnali fél háromra ért Telkibe a válogatott, ahol elkezdett készülni az észtek elleni meccsre (kedd, 20.30). Az MLSZ beszámolója szerint "a keret egészséges tagjai komoran ballagtak ki a délelőtti átmozgató edzésre".

Ráadásul öt sérültje is van a csapatnak, nem edzett Varga József, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs, Vanczák Vilmos és Korcsmár Zsolt sem.