Vágólapra másolva!
Rio Ferdinand korlátozná az Angliába szerződő külföldi focisták számát. A jelenlegi helyzetet szégyenteljesnek tartja és Törökországról venne példát.

Hajrá Coca-Cola - mindenkinek jó, hogy a Premier League a világ legnépszerűbb bajnoksága?

A Manchester United védője úgy látja, a légiósok hatalmas száma önmagában is rontja az angol válogatott minőségét. A héten az angol szövetség új elnöke, Greg Dyke is panaszkodott, mert a Premier League-ben évről évre egyre kevesebb hazai focista szerepel.

A 81-szeres válogatott Ferdinand klubonkénti minimum kvótát javasol az angolok számára, hogy ne kockáztassák a válogatott gyengülését.

"Nemrég játszották a Manchester City-Newcastle meccset. A 22 kezdőjátékos közt három angol volt. Ez szégyen" - mondta a The Mailnek a 34 éves hátvéd.

"Végignézve egy sor csapatot kiderül, hogy több angol válogatott játékos nem alapember a klubjában - és mégis azt reméljük, hogy kijutunk a vébére, ahol jól szereplünk majd!"

Ferdinand aggódik a válogatottért Forrás: AFP/Andrew Yates

Ferdinand a török Szuperliga példáját hozta fel, ahol klubonként maximálták a légiósok számát, bár elismerte, hogy ilyen intézkedést Angliában aligha hozhatnak.

"Náluk minden klub keretében legfeljebb tíz külföldi játékos lehet, a meccsekre nevezett 18-as keretben pedig csak hat. Tudom, az európai törvények nem tesznek lehetővé ilyen kvótát, de ha meg akarjuk óvni az angol futballt, az örökségét és a jövőjét, akkor mégis ki kell találnunk valami hasonlót."