Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a feszültség George F. Hemingway klubtulajdonos és a kispesti szurkolók között.

"Hemingway! Már neked sincs helyed a Bozsikban" - ez a felirat állt a tulajdonos késsel felhasított ülésére ragasztva. Az eset előzménye, hogy a Vojvodina elleni Európa Liga mérkőzés után a UEFA úgy határozott, hogy a következő két nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell rendeznie, a szurkolók részéről tapasztalt antiszemita, rasszista megnyilvánulások miatt.

A klub ezek után úgy döntött, hogy a szombati, Mezőkövesd elleni mérkőzéstől kezdve meghatározatlan ideig bezárja az állóhelyi Kispest-szektort, ahonnan az ultrák szoktak szurkolni. A Honvéd áprilisban egy bajnoki találkozóra már bezárta a Kispest-szektort a sorozatos rendbontások miatt.

"A családok, az asszonyok, a tisztességes szurkolók egy része tart ezektől a senkiháziaktól, és minél jobban hirdetjük a kártevők elleni harcot, annál jobban tartanak a rendes emberek az esetleges incidensektől. Szóval nehéz úgy irtani a férgesét, hogy közben növeljük az egészséges gyümölcstermést" - fogalmazott az Nb1.hu-n vezetett blogjában a kispesti tulajdonos

A vezető a szektor bezárását is megindokolta. "Első lépésként meg kell szüntetnünk a gyáva anonimitást biztosító állóhelyeket. Természetesen ezzel a legolcsóbb jegyár is megszűnik, de miért akarnánk olcsó bejutást biztosítani azoknak, akik irtózatos károkat okoznak nekünk? Módot kell találnunk arra, hogy a biztonsági szolgálatunkkal és a rendőrséggel együttműködve a nézőtéren helyet foglaló renitens szurkolókat a lehető leggyorsabban örökre eltávolítsuk a Bozsik-stadionból".

A székrongálás erre válaszul történt, és a Kispesti Anonim Mozgalom nem csak ezt üzente a tulajdosnak. "Ha ön egy következetes klubigazgató, melyet hirdet mindenhol, akkor illett volna figyelembe vennie az UEFA döntésével kapcsolatosan, hogy a Vojvodina elleni mérkőzésen a büntetés alapjául szolgáló esemény a korzón történt, nem az ön által bezárt szektorban. Másodsorban talán meg kellett volna kérdezni és hallgatni a szurkolóit, hogy valóban történt-e olyan cselekmény, melyet az UEFA állít, és esetlegesen szembe kellett volna fordulni a büntetést kiszabó szervezettel. Az az érzésünk, hogy ön csak arra várt, hogy valamilyen indokkal még egyszer belerúgjon a szurkolóiba, önt nem is érdekelte az igazság" - írták a szurkolók, kijelentve, hogy minden olyan megnyilvánulás, amely indokolatlanul sérti a szurkolók érdekeit azonnali, határozott intézkedést von maga után.