Vágólapra másolva!

Megbukott a focista, de felmentették

Fennakadt a doppingvizsgálaton Jordan Minev bolgár labdarúgó a szeptember 10-i, Málta elleni világbajnoki selejtezőn.

A nemzetközi szövetség (FIFA) először a nevet nem, csak azt közölte, hogy tiltott szert találtak a játékos szervezetében, emiatt felfüggesztették a játékengedélyét, így nem játszhat az örmények és a csehek elleni két októberi vb-selejtezőn.

A FIFA fegyelmi bizottságának vezetője ugyanakkor később máris visszavonta a felfüggesztést, miután az egészségügyi szakértők jelezték: "nincsen minden körülményre kiterjedő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a doppingszabályzatot megsértette volna" a játékos.

Utóbb - a bolgár szövetség szóvivőjének közléséből - az is kiderült, hogy Jordan Minevről, az Európa Liga-résztvevő Ludogorec futballistájáról volt szó. A bolgárok a már biztos vb-résztvevő olaszok mögött a pótselejtezőt jelentő második helyért állnak harcban a csoportjukban

Minev megúszta az eltiltást, jamaicai kollégája viszont nem. A FIFA kilenc hónapra elmeszelte Jermaine Hue-t, aki júniusban, a Honduras elleni világbajnoki selejtezőt követően pozitív doppingmintát produkált.

A FIFA mellett a nemzeti csapat orvosát, Carlton Frasert is eltiltotta, mivel szerepet játszott abban, hogy a játékos szervezetében dexamethasone nyomaira bukkantak. Hue eltiltása jövő májusban jár le.