Vágólapra másolva!
A Juventus Paul Pogba fejesével nyerte meg a torinói városi rangadót az olasz bajnokságban. A kevés focit hozó találkozó egy szabálytalan góllal dőlt el, de a címvédő győzelme így is megérdemelt. A Lazio és az Inter egyaránt pontokat veszített, utóbbi így lépéshátrányba került a Juventus és a Napoli mögött.

Olasz bajnokság, 6. forduló:
Torino - Juventus 0-1 (0-0)
gól: Pogba (55.)

Az első öt bajnokiján csak két pontot veszítő Juventus sokáig hiába próbálta feltörni a Torino védelmét, nem tudott komoly helyzetekig eljutni. Az első ziccer a szünet után adódott, a végig nagyon aktív Tévez készített le egy beadást, ám Giovinco a kapusba lőtte a labdát hét méterről.

Pogba döntött Forrás: AFP/Olivier Morin

Három perccel később egy szöglet után szabálytalan góllal szerzett vezetést a Juve. Bonucci megcsúsztatta, a lesen álló Tévez a kapufára fejelte a labdát, a kipattanót Pogba bebólintotta a sarokba (0-1). A Torino játékáról mindent elmond, hogy mindössze három lövése volt a meccsen hazai pályán, ebből egy sem ment kapura.

A Juventus sem sziporkázott, a 84. percben így is Padelli bravúrja kellett, hogy ne duplázódjon a Torino hátránya, a kapus a csereként bejött Vucinic kapáslövését tornázta ki. A montenegrói egy jobbról átívelt labdából tüzelt. Ez a jelenet emlékeztetett leginkább a focira, a többit nagyon gyorsan el fogják felejteni Torinóban.

A Juventus ebben az idényben negyedik egygólos győzelmét aratta, hat meccsből 16 ponttal tartja a lépést a jobb gólkülönbséggel éllovas Napolival. Az eddig hibátlan Roma este a Bolognát fogadja, ha nyer, visszaveszi az első helyet.

Atalanta - Udinese 2-0 (1-0)
gól: Denis (45., 63.)

Cagliari - Internazionale 1-1 (0-0)
gól: Nainggolan (83.), ill. Icardi (75.)

Verona - Livorno 2-1 (1-1)
gól: Iturbe (40.), Jorginho (74. - 11-esből), ill. Rinaudo (45.)

Sassuolo - Lazio 2-2 (0-0)
gól: E. Schelotto (55.), Floro Flores (76.), ill. Dias (50.), Candreva (54.)

Catania - Chievo 2-0 (1-0)
gól: Plasil (22.), Castro (54.)